Over Ons

Iraqnow is opgericht door een groep kritische Irakezen om content te delen dat gemaakt is voor en door Irakezen over Iraakse geschiedenis, kunst, cultuur en maatschappij. Wij geloven in een onafhankelijk Irak dat bestaat uit diverse en kleurrijke etniciteiten, religies en tradities die allen de liefde voor onafhankelijkheid en solidariteit voor Irak gemeen hebben met elkaar.

Er bestaat momenteel een breed spectrum aan perspectieven over de huidige, soms teleurstellende ontwikkelingen in Irak. Wij willen hier constructief mee omgaan door een visie en bewustzijn voor een onafhankelijk Irak te cultiveren die gestoeld is op een kader dat de relatie tussen politiek, socio-economie en cultuur in Irak en de wereld blootlegt.

Wij zijn ervan overtuigd dat de eerste stap voor onafhankelijkheid begrip hebben is van de Iraakse cultuur en geschiedenis. Cultuur is een dynamisch fenomeen dat wij Irakezen in eigen handen moeten nemen door het te reproduceren en er interactie mee te hebben, maar dit kan alleen door eerst kennis te nemen van de geschiedenis en cultuur. Het is belangrijk dat Irakezen dit zelf doen in plaats van dat anderen er misbruik maken van deze kennis ten koste van Irak en Irakezen. Bovendien hopen wij hierdoor Irakezen bij elkaar te brengen, waar en wie ze ook zijn.

Iraqnow wordt niet gesponsord door - en heeft geen banden met - een politieke partij of instelling.

Top! je hebt je succesvol ingeschreven.
Top! Nu nog de checkout afronden voor volledige toegang.
Welkom terug! Je bent succesvol ingelogd.
Yes! je account is volledig geactiveerd, je hebt nu toegang to alle inhoud.